Konference i Reykjavik OddnyGesche Joost, “Digital Champion of Germany” i EU, og Emma Holten, dansk aktivist som har kæmpet mod særligt hævnporno på internettet, startede dagen med indlæg om ”The gender blind spot in our digitalized world”. De deltog også i en paneldebat sammen med Maarit Feldt-Ranta, parlamentariker fra Finland og medlem af S-gruppen i Nordisk Råd, Susanne Andersson, generalsekretær hos S-kvinder i Sverige og Heiða Björg Hilmisdóttir, socialdemokratisk byrådsmedlem i Reykjavik Kommune.

Næste session på konferencen var under overskriften ”The digital society – a man’s world?” hvor Tanja Carstensen fra Ludwig-Maximilians-Universität i München og Valentina Kerst, digitaliseringsspecialist fra Tyskland, indledte debatten.

Session tre handlede om digitaliseringen og arbejdsmarkedet, og her indledte Tanja Carstensen og Pia Rattenhuber fra OECD debatten under overskriften ”Gender and digitalization in the labour market”.

Afslutningsvis arbejdede deltagerne i arbejdsgrupper for at finde løsninger på de udfordringer, som digitaliseringen har sat på dagsordenen, særligt med hensyn til ligestilling og kønnene. På mange måder ser det ud, som om digitaliseringen har givet kvinder mange nye udfordringer og sat ligestillingskampen mange år tilbage i tid, ikke mindst når det gælder vold mod kvinder og kvindernes deltagelse i den offentlige debat. Det er på mange måder skræmmende, og siger noget om situationen, at der er mere end 90% mænd, som arbejder og leder i de største virksomheder, som skaber, styrer og udvikler den digitaliserede verden, som vi lever i.

Men digitaliseringen giver også mange muligheder for at udvikle vores samfund og demokrati i positive retninger. Vi må som samfund og særligt i det politiske liv sørge for, at disse muligheder bliver til gavn til begge køn, og at vi ikke sætter ligestillingskampen mange år tilbage i tiden, sådan som det ellers ser ud lige nu.

Billeder fra hele dagen kan man se på følgende link: https://www.facebook.com/s.nordisk/photos/?tab=album&album_id=1056815354417840

Følg Socialdemokraterne i Nordisk Råd:

https://www.facebook.com/s.nordisk

https://twitter.com/SocNR